Pszichológus, Klinikai Szakpszichológus jelölt, Sématerápia konzultánsBerta Nóra

Berta Nóra - Pszichológus, Klinikai Szakpszichológus jelölt, Sématerápia konzultáns - Budapest

Rendelési idő: 

Hétfőn 18.00 és 20.00 között,

Kedden 16.00 és 21.00 óra között, 

Csütörtökön reggel 8.00 és 20.00 óra között

Tanácsadási díja:

Első interjú, diagnosztika és terápiás ülések
egyaránt: 12000 Ft / 50 perc

Elérhetőség, időpontkérés:

bertanora.pszicho@gmail.com


Saját weboldalam:
https://www.bertanora.hu

A szakmában eltöltött közel tíz évem alatt módomban állt megismerni mind a kognitív, mind a dinamikus szemlélet módszertanát, amelyek a saját terápiás metodikámat a mai arcára formálták. Fő erősségem a hangulati élet panaszai, a szorongásos, pánik jellegű, vagy szociális és fóbiás panaszok kognitív viselkedésterápiás kezelése. A folyamat során a panaszok enyhítése után a hangsúlyt azok forrására helyzem, melyeket a sématerápia sémamód koncepciójával és az u.n. limited reparenting módszerével tartósan igyekszem segíteni feldolgozni a klienseim számára. Életvezetési tanácsadást a különböző szomatikus zavarokkal, és krónikus betegséggel élő pácienseknek javaslom. Ennek során segítséget tudok nyújtani a mindennapi életvezetés nehézségeinek könnyebb megélésében, egy hatékony, egészséges életmód kialakításában.

Önismereti munkát pedig minden olyan, önmagáról tanulni vágyó személynek ajánlom, aki autentikusabb, teljesebb életre vágyik.

Kinek és miben segíthetek

Manapság már a tudatos életvezetés részeként lehetőség van szakemberhez fordulni a lelki eredetű nehézségekkel. Ezáltal tartós és hatékony változás hozható létre például a párkapcsolatokban fellépő esetleges konfliktusokban, az életvezetésben lévő elakadásokban,   vagy a mindennapokban megjelenő szorongásos, pánik-jellegű, vagy hangulati panaszok területén. Ezekben segíthet az egyéni pszichológiai konzultáció. Feltárhatja a panaszok eredetét, segít megérteni azokat és megoldást is találni, hogy az egyén visszataláljon boldog és kiegyensúlyozott Önmagához.

Emellett kínzó panaszok jelenléte nélkül is cél lehet az önismeret fejlesztése és fókusz megtalálása a mindennapokban.

Az egyéni pszichológiai tanácsadás folyamata az alábbiak szerint épül fel: Az első találkozás alkalmával az aktuális probléma vagy nehézséget okozó élethelyzet kerül megismerésre kötetlen beszélgetés formájában. Ezen felül ismertetem a közös munka kereteit is, mint például terápiás szerződés, titoktartás kérdései, a terápia formai jellegzetességei, körülményei. Amennyiben a közös munka mellett születik döntés úgy együtt  megfogalmazunk célkitűzéseket és ezeknek idői keretet tervezünk.

A közös munka kezdődhet felmérő szakasszal, ahol pszichológiai tesztek segítségével igyekszem megismerni a kliens pszichés szerkezetét, élettörténetét és jelenlegi nehézségei kihatását a mindennapjaira. A felmérő szakasz végén szóbeli visszajelzést adok annak eredményeiről.

A munkafázis során a kliens problémájának komplexitásától függően közösen egyeztetett alkalomszámban állapodunk meg, amelynek üléseit megközelítőlegesen fixáljuk. Az ülésekre általában hetente kerül sor, valamint az ülések között házi feladatok, különböző gyakorlatok végzésére történhet ajánlás.

A folyamat végén összegezzük a közös munka eredményét és az elért célkitűzéseket. Igény szerint lehetséges a szerződés közös megegyezéssel történő megújítása új célok, vagy további fejlődés érdekében, illetve a segítő folyamat kölcsönös egyetértésen alapuló lezárása is.

Milyen korosztállyal dolgozom

18. életévét betöltött felnőttekkel foglalkozom

Munkatapasztalat

2017 májusa óta dolgozom a Budaörsi Egészségházban pszichológusként, ahol a pszichiáter kollégákkal szoros együttműködésben veszek részt a páciensek pszichodiagnosztikai vizsgálatában és ellátásában.

Emellett 2018-ban kezdtem meg a munkámat Békásmegyeren a Csobánka Téri Egészségügyi Központban működő pszichiátriai gondozóban, ahol pszichológusként hasonló feladatokat látok el a folyamatos terápiás ellátás biztosítása mellett.

Emellett évek óta foglalkozom egyéni esetvezetéssel, életvezetési tanácsadással.

Végzettség, képzések

Módszerspecifikus képzések

NLP practitioner képzés

A neuro-lingvisztikus programozás (NLP) egyrészt tapasztalatokra épülő konkrét pszichológiai, pszichoterápiás és kommunikációs technikák rendszere, amely a nyelvhasználatot és viselkedést tanulmányozva a kiválóság struktúráját igyekszik megfejteni, ezzel megismételhetővé és elsajátíthatóvá tenni az egyes ember számára. Az így elsajátított tudás az NLP szerint azután alkalmazható az élet bármely területén, ahol a hatékony kommunikáció mint releváns szempont megjelenik.

2019 - napjainkig Sématerápia konzultáns képzés (I. és II. modul), Transformational Chairwork workshop 2019:

A  képzés során a szakemberek megismerik, majd később pszichológiai munkájuk során alkalmazzák a sématerápiás technikákat, annak érdekében hogy hatékonyabb segítséget nyújtsanak azoknak a pácienseknek, akik problémájuk megoldása érdekében, más terápiás módszerekkel nem értek el változást. A sématerápia nem csupán technikák összessége, hanem egy olyan konceptualizációs modell, ami átláthatóbbá, könnyebben értelmezhetővé teszi a személyek belső működését, a személyiség struktúráját és a terápiába hozott probléma gyökerét. A sématerápia Jeffrey E. Young és munkatársai által kidolgozott terápiás eljárás, amelyet súlyos kapcsolati problémákkal küzdő, személyiségzavarban vagy krónikus szorongásos vagy hangulati zavarban szenvedő személyeknek fejlesztett ki. A sématerápia elméleti és technikai szempontból is integratív módszer. Elmélete integrálja a kognitív viselkedésterápiás modellnek, kötődéselméletnek, pszichodinamikus tárgykapcsolat-elméleteknek, az én-állapotok elméletének és a Gestalt-terápia elméletének bizonyos komponenseit. Gyakorlati szempontból a sématerapeuták viselkedésterápiás, kognitív terápiás, élményalapú (imaginatív, dramatikus) technikákat használnak, és a pszichodinamikus gyakorlatból kiindulva, nagy hangsúlyt helyeznek a terápiás kapcsolatra.

2017. 09. – napjainkig Semmelweis Egyetem, ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék Klinikai Szakpszichológus Szakképzés (felnőtt szakirány)

Jelenleg a Semmelweis Egyetem harmadéves hallgatója vagyok a klinikai szakpszichológus képzésben. Az itt eltöltött idő lehetőséget nyújt számomra a klinikai szintű zavarok helyes diagnosztizálásának és kezelésének elsajátítására. Emellett széleskörű szakmai tapasztalataimat is bővíteni tudom a mindennapi klinikai munka során. A kognitív-behavior terápiás módszerektől az analitikus-dinamikus irányzatokig megismerhettem a módszerek széles skáláját. Így alakítottam ki jelenlegi szemléletemet, melyben a dinamikus és kognitív elemek egyaránt helyt kapnak, a gyermekkori élmények meghatározó szerepe mellett, így szemléletem leginkább integratívnak mondható.

2014 – 2015 Newcastle University UK (Foundations in Clinical and Health Psychology) MSc Klinikai és Egészségpszichológiai Szak

Mesterképzésemet az angliai Newcastle University Santander Formula Scholarship tanulmányi ösztöndíjas hallgatójaként végeztem el. Az itt eltöltött idő során a helyi Stroke Association nevű alapítványnál végeztem önkéntes segítői munkát, ahol sztrókon átesett személyek egyéni és csoportos foglalkozásain segédkeztem. Emellett a Royal Victoria Infirmary kórházban egy evészavarok és a II-es típusú diabetes  tudományos kutatásában vettem részt kutatási asszisztensként.

2011 – 2014 BSc Pszichológia Szak, Eötvös Loránd Tudományegyetem

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kezdtem, ahol kitűnő eredménnyel diplomáztam 2014 tavaszán.

Nyelvismeret

Klienseket angol és német nyelven egyaránt vállalok

Bejelentkezés menete:

  • Válassza ki a pszicholgóust, pszichiátert, coachot
  • Telefonszámra kattintva hívja fel időpontegyeztetéshez

Tájékoztatjuk, hogy csak egyéni bejelentezés lehetséges nincs központi telefonszámunk!