PszichológusKáplár Péter

Káplár Péter - Pszichológus - Budapest

Rendelési idő: 

Hétköznapokon 9:00 – 19:00 között rugalmas időbeosztásban, egyeztetés szerint

Tanácsadási díja:

9:00-16:00: 11 000 Ft

17:00-19:00: 12 000 Ft

Elérhetőség, időpontkérés:

kaplar.peter.psz@gmail.com


Káplár Péter vagyok, diplomás pszichológus. Diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, vezetés és szervezés diplomámat Rotterdamban az Erasmus Egyetemen (Rotterdam School of Management) szereztem.

Pszichológusként egészséges felnőtt személyekkel foglalkozom a pszichológiai tanácsadás keretei között. 

A pszichológiai tanácsadás megoldásközpontú, fókuszált célkijelöléssel dolgozó, több pszichológiai irányzat (pszichodráma, hipnoterápia, személyközpontú szemlélet, mindfulness és kognitív viselkedésterápia, családterápia, pszichodinamikus irányzatok, stb.) szemléletéből és módszertani eszköztárából merítő irányzatát követem, amely révén számos esetben már néhány alkalom is érezhető javulást eredményezhet a mindennapokban.

Munkám során megtapasztaltam, hogy a legtöbbeknek egyszerűen egy profi kísérőre van szüksége, aki meghallgatja őket. Aki kérdéseket fogalmaz meg, segít rendszerezni a fejükben lévő tudást, gondolatokat és érzéseket, majd közösen kidolgozni a megvalósítás útjait. Felemelő látni, ahogy a klienseim leteszik a terheiket, új erőforrásokra, képességekre tesznek szert és kibontakoznak. Szeretettel várom Önt is egy konzultációra, vagy akár rövidebb-hosszabb önismereti útra.

Pszichológusként fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést. 

Befejezett módszerspecifikus tanulmányok:

 • Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia -- Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület (Komplex Integratív Terapeuta képzés)

Folyamatban lévő módszerspecifikus tanulmányok:

 • pszichodráma asszisztens -- Magyar Pszichodráma Egyesület

 • Katatím Imaginatív Pszichoterápia (KIP) -- Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület (Komplex Integratív Terapeuta képzés)

Kinek segíthetek

A pszichológiai tanácsadás sokszínű műfaj, szinte bármilyen kihívást jelentő -- nem klinikai súlyosságú -- témával lehet dolgozni. 

 • karrier és életút tanácsadás: pályaválasztási tanácsadás, továbbtanulás megtervezése, karrierváltás, vezetői pozícióval összefüggő kihívások
 • kapcsolati elakadások (baráti és párkapcsolatok kialakításának nehézsége, családról való leválás, önállósodás, párkapcsolati elköteleződés, ismétlődő mintázatok)
 • stresszcsökkentés, szorongás csökkentése
 • teljesítménnyel, céleléréssel kapcsolatos problémák
 • negatív testkép, énkép, identitáshoz kapcsolódó nehézségek
 • önértékelési problémák, önbizalom építése
 • veszteségek, gyász, válás feldolgozása
 • önismeret bővítése, a személyiség fejlesztése
 • önérvényesítő és erőszakmentes kommunikáció elsajátítása
 • családi konfliktusok
 • szülői szerepekkel, gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések
 • stb.

 

Ami a változatos problémákkal foglalkozó tanácsadási folyamatokat összeköti: 

 • teljes mértékben Önre figyelek: teljes elfogadással és aktív figyelemmel vagyok jelen a folyamat során, a folyamatot teljes mértékben az Ön igényeihez és helyzetéhez igazítom
 • a többéves egyetemi képzésen és a további módszerspecifikus képzéseken, továbbképzéseken, konferenciákon, workshopokon elsajátított pszichológiai kompetenciákat alkalmazom, a kompetenciáim határait tiszteletben tartva (ha nem én vagyok a megfelelő szakember, aki támogatni tudja Önt a problémájával való foglalkozásban, akkor kompetens szakemberhez irányítom Önt).

 

Fontos! Egészséges felnőtt személyekkel foglalkozom a pszichológiai tanácsadás keretei között. A tanácsadási folyamat nem minősül egészségügyi szolgáltatásnak, sem pszichoterápiának. Klinikai szintű mentális betegségek pszichoterápiás kezelésével nem foglalkozom. 

A megismerkedést szolgáló első alkalmak után szóbeli szerződést kötünk arról, hogy milyen célok mentén haladunk, milyen rendszerességgel találkozunk az üléseken, valamint hány alkalmat átívelő folyamatban dolgozunk. A folyamat során természetesen közösen dönthetünk ezeknek a céloknak a közös újrafogalmazásáról is.


Rólam mondták:

„Vegyes problémákkal és érzelmekkel kerestem meg Pétert és olyan dolgokra világított rá, amiket magamtól nem ismertem volna fel. Úgy gondolom sokkal elfogadóbb lettem magammal szemben és bátrabban kommunikálok másokkal. Kell még dolgozzak, dolgozzunk a helyzetemen a jövőben, de már most rengeteg a változás, nagyon hálás vagyok Neki, sok tanácsa és mondata visszacseng a fejemben, amikor épp szükségem van rá. Köszönöm!"

„Péterhez egyetemi éveim alatt jártam, először voltam életvezetési tanácsadáson, de nagyon sokat segített, hogy másképp lássam a problémát, ami egy idő után már nem is volt többé probléma és most már bátran mondhatom, hogy szinte teljesen meg is oldódott ez a kihívás az életemben. Ebben Péter sokat segített, mindig próbáltunk egyre mélyebbre menni, hogy elérjünk a gyökerekhez. Mindig kedves volt, csak ajánlani tudom.” 

„Egyetem alatt a 6 alkalmas kortárs tanácsadás program keretében kerültem Káplár Péterhez mikor még mester szakos hallgató volt. Ez alatt a 6 alkalom bár nem sok, mégis sokat segített, hogy a problémáimra tudatosabban figyeljek, és a gondolkodás módom egyes esetekben megváltozott. A 6 alkalom utáni fejlődés ösztönzött, hogy folytassam a terápiát. A terápia során mindig figyelt, könnyen meg tudtam neki nyílni és problémák megoldásainak megtalálásában segített.”

„Pár évvel ezelőtt jártam Péterhez tanácsadásra az egyetemi éveim alatt, a Kortárs Segítők nyújtottak életvezetési tanácsadást a dikok számára, amit továbrba is azt gondolom remek lehetőség volt. Előtte már több pszichológusnál is jártam, de az ő segítségével sikerült komolyabb állításokat megfogalmaznom a saját problémáimat illetően. Mindig kedves volt és segítőkész. Csupa jót tudok csak mondani!”

„Több problémával fordultam Péterhez, többek között alvászavarral és szorongással. Az első alkalom előtt úgy éreztem,valójában semmi okom arra, hogy ilyen jellegű problémáim legyenek. Azonban, alkalomról alkalomra rájöttem a segítségével, hogy a felszín alatt mégiscsak ott vannak megbújva olyan sebek, melyeket régen mélyen elnyomtam magamban. Minden vele való találkozás után megkönnyebbülten hagytam el a szobát. Megnyugtató jelenlétével már az első alkalommal elérte, hogy ne feszengjek. Kérdéseivel, meglátásaival nagyon sokat segített nekem. Őszintén ajánlom mindenkinek!”

„Úgy gondolom, sokban segített abban, hogy megértsem azokat a folyamatokat, melyek bennem zajlanak, de magamtól nem ismertem volna fel. Későbbiekben ez a felismerés segített abban, hogy ne uralkodjanak el rajtam ezen folyamatok. Együttérző, ugyanakkor lényegre törő, aki nem hagyja, hogy elkalandozzon a fonal, s bár ez érzelmileg megterhelő tud lenni a folyamat, tudja, mikor kell megállni.”

Munkatapasztalat

2015 és 2018 között teljes munkaidőben, 2018 óta részmunkaidőben a PwC, majd a Destination Consulting üzletviteli tanácsadás (management consulting) csapatában dolgoztam.

Végzettségeim

ELTE PPK: diplomás pszichológus (2019)

Jelenleg részt veszek:

 • a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma asszisztensi képzésén, valamint
 • a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület Komplex Integratív Terapeuta képzés Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia modulján 

Rotterdam School of Management, Erasmus University: General Management MScBA (2015)

Bejelentkezés menete:

 • Válassza ki a pszicholgóust, pszichiátert, coachot
 • Telefonszámra kattintva hívja fel időpontegyeztetéshez

Tájékoztatjuk, hogy csak egyéni bejelentezés lehetséges nincs központi telefonszámunk!