PszichológusBagó Klára

Bagó Klára - Pszichológus - Budapest

Rendelési idő: 

Hétfő - Szombat
Rugalmas időbeosztásban, egyeztetés szerint

Tanácsadási díja:

Terápiás foglalkozás:

13000 Ft / 50 perc

Elérhetőség, időpontkérés:

bagoklara11@gmail.com


Saját weboldalam:
https://bklara.hu

A Babeș-Bolyai Tudományegyetemen diplomáztam Komplex szervezetekben alkalmazott pszichológusként. Egyéni életvezetési konzultációt és önismereti üléseket tartok. A kognitív viselkedés terápiás módszert alkalmazom. A terápia a beteg aktuális problémáinak megoldását célozza a diszfunkcionális gondolkodás és viselkedés megváltoztatásán keresztül.

Felelőséggel, alázattal érjük el együtt munkálkodva a biztos sikerként  az életbeni helyzetek változását abban a szeretetteljes légkörben amit én biztosítok számodra.

Kinek és miben segíthetek

Segítek a klienseknek amikor érthetetlen élethelyzetekben szorongás, pánik, félelem vesz erőt rajtuk. Amikor kapcsolati problémák vannak családon belül, baráti körökben, közösségekben. Hatékony segítséget tudok nyújtani az  affektív zavarok, disztimia, generalizált szorongás, fóbiás-szorongásos zavarok, pánikzavar, evészavarok, neuraszténia, poszttraumás stressz, alkalmazkodási zavarok, szomatoform zavarok, egyes személyiségzavarok (elkerülő, kényszeres, dependens, érzelmileg labilis, hisztrionikus, paranoid) esetében.

Rólam mondták


"Kár, hogy nem korábban találkoztunk. "

A kognitív terápia folyamata:

A CBT rövidterápiás módszer (10-20 ülés), amely egy jellegzetes struktúrával bír. Meghatározott menete van, azonban rugalmasan kezeli a páciens szükségleteit. Alább olvasható az ülések általános struktúrája:

  • Egymásra hangolódás, a felek felveszik egymás tempóját.

  • Rövid állapotfelmérés: a páciens aktuális állapotának részletesebb megbeszélése, melyből látszik, hogyan halad a terápia.

  • Átvezetés az előző ülésről: rövid megbeszélés az előző ülésen elhangzottakkal kapcsolatban.

  • Napirend felállítása: releváns helyzetek, problémák felvetése, illetve átstrukturálása együtt. Itt nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a munka közösen zajlik, a terapeuta és a páciens is aktívan részt vesz.

  • Házi feladat áttekintése: a páciens különböző feladattípusokat (pl.: gondolatnapló) végez, amelyek reflektálnak a jelenlegi problémájára.

  • Új házi feladat megadása.

  • Összegzés és visszajelzés.

A kognitív viselkedés terápia szakaszai

Első szakasz:

A szakasz fő célja, hogy a páciens megtanulja azonosítani a negatív automatikus gondolatait, amelyből vissza lehet következtetni az alap sémákra is. Ehhez először is szükség van a páciens szociálizálására, meg kell ismernie a kognitív modellt és a terápia terminológiáját, struktúráját.

Második szakasz:

Itt a kiváltó események, negatív gondolatok, érzelmek, testi tünetek és a megküzdési technikák kapcsolata kerül feltárásra.

Harmadik szakasz:

Ebben a szakaszban történik a negatív gondolatok és diszfunkcionális attitűdök megváltoztatása. Mindez történhet a bizonyítékok megvizsgálásával, új jelentés tulajdonítással vagy a logikai hibák azonosításával és megkérdőjelezésével.

Negyedik szakasz:

Itt a páciens már elsajátította, és tudja alkalmazni a technikákat, tehát otthon is tudja folytatni saját kezelését.

Mára a kognitív viselkedésterápiás irányzat a pszichológiai módszertanok egyik igen elismert és hatékony kezelési formájává nőtte ki magát, előszeretettel alkalmazzák depresszió, pánikbetegség és egyéb szorongásos zavarok esetében.” 

Mindset pszichológia.

Bejelentkezés menete:

  • Válassza ki a pszicholgóust, pszichiátert, coachot
  • Telefonszámra kattintva hívja fel időpontegyeztetéshez

Tájékoztatjuk, hogy csak egyéni bejelentezés lehetséges nincs központi telefonszámunk!