Depresszió

Tudtad, hogy egy átlagos felnőttnek akár 20-25 % esélye is lehet arra, hogy az élete valamely szakaszában depresszióssá váljon?
A depresszió tartósan fennálló hangulatzavar, melynek tüneteit a környezet is könnyedén felismeri.

Amennyiben önmagadon, vagy hozzátartozódon észleled a jeleit, legjobban teszed, ha mielőbb pszichológus segítségét kéred.
Lássuk hogyan is néz ki a depresszió pontosan: gyakran jár együtt az alvási szokások és az étvágy megváltozásával. Hosszú távon nyomottá válik a hangulat, mely jelentősen megzavarja a normál életvitelt. Kihat a társas kapcsolatokra, a munkahelyi teljesítményre, feladatvégzésre.

Aki depressziós negatív szűrőn keresztül észleli és értékeli a világot, pesszimistán tekint a jövőbe. Nehezen koncentrál. Bűntudata van, vádolja és értéktelennek éli meg önmagát. Csökken az érdeklődése, az örömérzet és a motiváció szintje. Foglalkoztathatja az elmúlás gondolata. Fáradékony, testszerte különféle fájdalmakat érezhet.

A kezeletlen depresszió komoly következményekkel jár, súlyosbodhat az állapot ezért érdemes szakember segítségét kérni. A pszichológus mellett pszichiáter bevonására is szükség lehet. Jó hír, hogy a terápiás beavatkozás eredményes, jelentősen lecsökkenti a tüneteket és látványosan javít az életminőségen.  

Pánikbetegség

Visszatérő súlyos rosszullétektől szenvedsz? Rettegsz, hogy újra rosszul leszel?

Pánikroham alkalmával valódi rosszullét, heves szívdobogás, mellkas szorítás, nehézlégzés, remegés, szédülés tör az érintettre. Első körben háziorvosod segítségével ki kell zárni a rosszullétek testi okát, mivel fizikai betegség is állhatna a háttérben.

Pszichológus abban tud segíteni, hogy a terápia hatására és az alkalmazott relaxációs technikák például autogén tréning segítségével az addig uralhatatlan roham egyre ritkábbá és kontrollálhatóbbá válik. Így újra rosszullétek és félelem nélkül magabiztosan élheted az életed. Mivel ez egy nagyon kellemetlen sok szenvedést okozó állapot érdemes mielőbb segítséget kérni.

Stressz

Stresszforrás mindig lesz az életedben, attól nem tudunk senkit sem megmenteni. Abban viszont tudunk segíteni, hogy kibővítjük az eszköztárad, megerősítjük a stresszel való megküzdési képességed és megtanítunk számodra elfogadható formában levezetni a felgyülemlő feszültséget.

Lehet az a relaxáció, légzésgyakorlat, autogén tréning, bármely egyéb terápiás eszköz, ami Neked beválik. Segítünk megtalálni a megoldást. Megéri segítséget kérni, mert a nagymértékű stressz kezeletlenül viszonylag gyorsan képes testi problémákat, komoly betegségeket okozni, amit terápiás munkával meg tudnánk előzni.    

 

Szorongás

Szinte egyfolytában valamilyen szabadon lebegő félelem gyötör, ami megkeseríti a mindennapjaid?

Egyedül sokszor azért nehéz megszabadulni a szorongástól, mert jellemzően igen makacs, hosszú időn át képes fennállni.

Pszichológus segítségével sok minden átkeretezhető, új szemlélettel közelíthető meg, és terápia hatására jelentősen lecsökken, akár végleg meg is szűnik a félelem. Ne habozz segítséget kérni! A szorongás kezelése hatékony megoldást nyújt a problémára.  

Bejelentkezés menete:

  • Válassza ki a pszicholgóust, pszichiátert, coachot
  • Telefonszámra kattintva hívja fel időpontegyeztetéshez

Tájékoztatjuk, hogy csak egyéni bejelentezés lehetséges nincs központi telefonszámunk!